Reprezentacija BiH u trećoj jakosnoj grupi

FIBA odredila prije žrijeba

Reprezentacija BiH u trećoj jakosnoj grupi

Narednog mjeseca (15.oktobra) bit će obavljen žrijeb grupa Eurobasketa koji će se 2015. godine po prvi put igrati u četiri zemlje. FIBA je već prije žrijeba odlučila odrediti jakosne grupe, dok su domaćini (Hrvatska, Njemačka, Francuska i Latvija mogle birati po jednog protivnika u svojoj grupi.

Među nositeljima našli su se polufinalisti prošlog Eurobasketa, Hrvatska, Španija, Litva i Francuska. Ono što je za nas najvažnije, reprezentacija BiH se našla u trećoj jakosnoj grupi zajedno sa Grčkom, Latvijom i Turskom selekcijama koje su se u prošlosti pokazale kao neugodan protivnik na predhodnim prvenstvima. Kada su pitanju selekcije koje su birane od strane domaćina, Hrvatska je izabrala Sloveniju, Francuska Finsku, Njemačka iz treće jakosne grupe Tursku, dok se Latvija odlučila za Litvu.

Jakosne grupe žrijeba:
1. Hrvatska, Francuska, Litva, Španjolska
2. Srbija, Slovenija, Ukrajina, Finska
3. Grčka, Latvija, Bosna i Hercegovina, Turska
4. Italija, Poljska, Belgija, Makedonija
5. Njemačka, Izrael, Češka, Gruzija
6. Rusija, Holandija, Island, Estonija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti