Reprezentativac BiH karijeru nastavlja u Španiji

Dino Kobić otišao u tim Marca Gasola

Reprezentativac BiH karijeru nastavlja u Španiji

M. Šljivak

Mladi reprezentativac BiH Dino Kobić (210cm, 19 god.) karijeru će nastaviti u Španiji.

On je prethodnih nekoliko godina nosio dres slovenačkog Zlatoroga, a u novoj sezoni nastupaće za ekipu Basket Girona, čiji je vlasnik NBA igrač Marc Gasol.

Kobić je s velikim zadovoljstvom prihvatio poziv da karijeru nastavi u novoformiranom timu. Ekipa je veoma mlada i u prvoj sezoni će nastupati u Ligi EBA, te u Razvojnoj ligi Katalonije.

Gasol je glavni finansijer tima koji je napravljen isključivo zbog razvoja mladih igrača i veliki broj talentovanih Španaca odlučio je da se priključi Basket Gironi.

Košarkaši ovog tima će imati zaista fantastične uslove za napredak. Radiće s vrhunskim trenerima i sigurno je da će i mladi reprezentativac BiH Dino Kobić imati šta da pokaže u ovoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi