Reprezentativci BiH trijumfovali i protiv Irske

Evropsko prvenstvo

Reprezentativci BiH trijumfovali i protiv Irske

Selekcija Bosne i Hercegovine u košarci u kolicima ostvarila je i drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu C divizije u Lisabonu.

Izabranici Sabahudina Keča ovaj put bili su bolji od selekcije Irske, a rezultat je nakon regularnih 40 minuta glasio 64:51 u korist naših reprezentativaca.

Elvir Modronja je i na ovom susretu zabilježio double-double učinak (14 poena i 13 uhvaćenih lopti), a najefikasniji u našim redovima bio je Ramo Rekanović sa 16 postignutih poena. Najveći diverzitet u redovima naše selekcije ponudio je Mufid Čejvan, koji je zabilježio učinak od 14 poena, osam uhvaćenih lopti, dvije asistencije i jedne blokade.

U dresu Irske najzapaženiji na terenu bili su igrači KI Knightsa, Jason Kennedy (19 poena, osam uhvaćenih lopti, tri asistencije) i Matthew Rollston (15 poena, šest uhvaćenih lopti i četiri asistencije).

Zmajevi su nakon treće četvrtine imali značaju prednost od 23 razlike (52:29), što je uvjetovalo znatno opušteniju igru u zadnjem dijelu susreta koji su Irci dobili rezultatom 22:12.

U sutrašnjem meču, u 21 h po srednjoevropskom vremenu, naši reprezentativci će odmjeriti snage sa reprezentacijom Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.