Rešidović: Ne mora se uvijek pobijediti, ali se mora boriti

Trener Bošnjaka nakon pripremne utakmice protiv Sparsa

Rešidović: Ne mora se uvijek pobijediti, ali se mora boriti

D. Rakanović

Košarkaši Bošnjaka danas su u prvoj pripremnoj utakmici poraženi od Sparsa rezultatom 71:66. 

Trener Bošnjaka Amir Rešidović nakon meča istakao je da može biti zadovoljan drugim dijelom utakmice.

"Pripremna utakmica u kojoj Marko Trbić i ja trebamo vidjeti sa kojima snagama raspolažemo. Ja sam u prvoj četvrtini zarotirao osam igrača, da vidim šta možemo, a šta ne. Prvo poluvrijeme je bilo katastrofalno, dezorijentisano i neorganizovano i možemo uzeti jedan dio krivice na sebe jer smo tek došli sa planine. Radili smo dva dana u dvorani i treći dan igramo prijateljski meč protiv ozbiljne ekipe, koja pretendira na vrh tabele. To je možda naša greška. Uvijek postoje protivnici i svi su teški. Nebitno, mi moramo igrati", rekao je Rešidović i nastavio: 

"Na poluvremenu smo rekli neke stvari licem u lice i mislim da je to bila druga ekipa u drugom poluvremenu kada smo izašli na teren, to se i pokazalo da možemo ravnopravno da se nosimo. Ne mora uvijek da pobijedimo, ali može ravnopravno da se nosi, da se bori. Mi se nismo ni borili u prvom dijelu tako da zadovoljan sam drugim dijelom, prvim razočaran i greške moramo popraviti".

Narednu prijateljsku utakmicu Bošnjak će na domaćem parketu igrati protiv povratnika u društvo najboljih mostarskim Studentom, a još uvijek nije poznat tačan termin odigravanja ove utakmice. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bošnjak ove sezone ima ambiciju da opstane u najvišem rangu takmičenja.  

"Mi uvijek želimo da ostanemo u društvu najboljih, to nam je prevashodan cilj. Druga stvar, ovaj klub je zasnovan na zdravim ambicijama, ništa ne obećava što ne može ispuniti i tako sastavlja ekipu. To mogu da potvrde svi igrača koji dolaze kod nas, zato se rado vraćaju. Mi raspolažemo sa ovim fondom igrača, ne vjerujem da će tu biti nešto više od ovoga sada, pa Bože moj. Boriti se, pa pokažati šta možemo, ako se ukaže prilika za nešto drugo osim borbe za opstanak, probaćemo", zaključio je Rešidović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi