RMU Banovići deklasirali Rudar Sport

Liga BiH za žene, 3. kolo

RMU Banovići deklasirali Rudar Sport

M. Šljivak

Košarkašice RMU Banovići deklasirale su Rudar Sport 80:56 u susretu 3. kola Lige BiH za žene.

Samo u prvih 10 minuta ovog meča gošće iz Ugljevika su bile konkurentne. Čak su ovaj dio igre dobile sa 19:20, ali je već u drugoj dionici potvrđeno da su domaće košarkašice mnogo bolji tim.

Drugi period donosi zaista sjajnu igru Banović. Ovaj dio igre su riješile u svoju korist sa 27:6 i na odmor su otišle sa uvjerljivom prednošću od 20 poena razlike, 46:26.

Nastavak također donosi bolju igru domaćeg tima. Ipak, RMU nije previše jurišao, ali su razliku ipak uspjele da povećaju na konačnih plus 24.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Emina Demirović sa 23 poena i 15 skokova, dok je kod Rudara Nataša Filipović meč završila sa 19 poena i 11 asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi