Robinson i Mićović napustili Igokeu

Igosi ostali bez dvojice odličnih igrača

Robinson i Mićović napustili Igokeu

D. Rakanović

Bosanskohercegovački prvak Igokea nije uspjela zadržati jednog od najboljih igrača tima prošle sezone Jamesa Arthura Robinsona. 

Robinson je odlučio nastaviti karijeru u Njemačoj u ekipi Medi Bayreuth. 

Amerikanac je bio jedan od ključnih igrača u osvajanju petog mjesta u regionalnoj ABA ligi. Postizao je porosječno 12,8 poena, uz 3,7 asistencije i 3,5 skokova po utakmici u ABA ligi.

U prvenstvu BiH je bio još bolji, bilježio je prosjelno 15,1 poena, uz 4,3 skoka i 3,8 asistencija.

Robinson će ljeto provesti u Americi jer je dobio poziv San Antonio Spursa da nastupa u ljetnoj ligi, a nakon toga će karijeru nastaviti u Njemačkoj. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

“James je veliki, fizički jak playmaker koji je posebno dobar u napadanju obruča i stvaranju pozicija za sebe i saigrače. Impresioniran sam njegovom sezonom u ABA ligi i uvjeren sam da je njegova igra kao stvorena za BBL i naš tim“, rekao je trener Raoul Korner.

Isto tako, Igokeu je napustio i Strahinja Mićović koji će karijeru nastaviti u Mornaru iz Bara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti