Roko Ukić novi igrač Cedevite
Foto: EPA

Vratio se u Hrvatsku

Roko Ukić novi igrač Cedevite

M. Šljivak

Iskusni playmaker Roko Leni Ukić novi je igrač hrvatskog prvaka Cedevite.

Ovaj 32-godišnji košarkaš dogovorio je sve uslove sa zagrebačkim timom i u narednim danima će zvanično potpisati ugovor s ovom ekipom.

Iza sebe Ukić ima ogromno iskustvo. Posljednju sezonu je proveo u grčkom AEK-u, a ovo će mu biti drugi mandat u Cedevitu za koju je igrao u sezoni 2014/2015.

U bogatoj karijeri, koju je počeo u Splitu, iskusni košarkaš je nastupao za evropske velikane Tau, Barcelonu i Panathinaikos, igrao je još za veliki broj timova u Evropi, a okušao se i u NBA ligi, gdje je igrao dvije godine za Toronto i Milwaukee.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Njegov dolazak će sasvim sigurno dodatno ojačati zagrebački tim, koji želi ostvariti plasman u Euroligu naredne sezone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi