Rudar ubjedljiv protiv Slavije, Varda HE pala u Bijeljini

Prva muška liga RS

Rudar ubjedljiv protiv Slavije, Varda HE pala u Bijeljini

D. Vejo

Košarkaši Rudara i Radnika BN Basket danas su zabilježili pobjede na svojim parketima u okviru osmog kola Prve muške lige Republike Srpske.

Rudar je na svom terenu praktično deklasirao Slaviju. Rezultat je glasio 105:82, po četvrtinama je bilo 33:21, 26:18, 29:18 i 17:25.

Prva tri perioda protekla su u apsolutnoj dominaciji domaćina. Rudar je diktirao tempo, pogađao šuteve sa distance ali i ispod koša. Aktivna odbrana i napad krasili su igru tima iz Ugljevika. Košarkaši Slavije, pokazali su nešto više tek u posljednjoj četvrtini koju su dobili, ali to nije bilo dovoljno, pa na kraju je domaći tim ubjedljivo slavio.

Najefikasniji u Rudaru bio je Stevanović sa 33 poena, dok je to kod Slavije bio Pavlović sa 20.

U drugom duelu, snage su u Bijeljini odmjerili domaći Radnik BN Basket i Varda HE. Bijeljinci su slavili rezultatom 88:76. Kada je u pitanju učinak, kod Radnika se istakao Kokoruš sa 24 poena, a u Vardi to je bio Sudžum s istim učinkom.

Ostali rezultati: 

Kozara - Student 69:82

Sokolac - HEO 67:46

Sutra: 

Borac - Bratunac

Prijedor - Rogatica

Teslić - Sutjeska

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi