Rumunija pobjedila, Holandija neugodna

Naši protivnici u grupi D

Rumunija pobjedila, Holandija neugodna

M. Maksimović

Pored naše reprezentacije u kvalifikacijskoj grupi d, dva boda nakon prvog kola ima i Rumunija.Selekcija trenera Mladena Ostojića je na svom parketu savladala Holandiju 90:84.

Utakmica je odigrana u gradu Sibiu pred nekih 1500 gledalaca. Prvi strijelac u pobjedničkoj selekciji je bio Rares Mandache sa 19 poena, dok su Titus Nicoara i Ionut Dragusin dodali po sedam skokova Što se tiče Holandije koja je naš naredni protivnik, najveći teret podnijela je trojka Norel - Jansen - De Jong. Ova tri igrača su zajedno ubacila 59 poena. U prvom planu je bio Henk Norel 2.14 visoki centar koji je na terenu proveo 31 minutu.

 

Što se tiče same utakmice, Rumunija je bolje krenula, tri i pol minute prije kraja prve četvrtine na semaforu ja stajalo 22:12.Međutim, Holanđani se nisu predavali, na početku četvrte su i poveli.Na poluvremenu je bilo 45:45, ali je treću ćetvrtinu Rumunija dobila sedam razlike.Tri i pol minute prije kraja Moldovenau zabija za +8, ali ni tada Rumunija nije bila sigurna. Na kraju su sa linije slobodnih bacanja domaćini ovjerili pobjedu. 

 

Jan Willem Jansen uglavnom je rotirao sedmoricu igrača koji su podnijeli najveći teret.Tu su od ranije poznati Francisco Elson, zatim Henk Norel, Robin Smeulders, Keees Akerboom, igrači visoki preko dva metra što bi nam moglo predstavljati određeni problem u narednoj utakmici.

 

Od igrača koji su imali veću minutažu protiv Rumunije, to su Alvin Slagter, Worthy De Jong odnosno David Jansen.Protiv Holandije smo u kvalifikacijama do sada igrali šest puta, pet puta smo slavili, ali u gostima nikada nije bilo lako.Dva puta smo pobjedili Holandiju u gostima, dva puta po pet razlike.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.