Sabit Hadžić objavio širi spisak

Uoči Evropskog prvenstva

Sabit Hadžić objavio širi spisak

Selektor našeg košarkaškog nacionalnog tima, Sabit Hadžić, objavio je širi spisak igrača na koje će računati na Evropskom košarkaškom prvenstvu.

Na Hadžićevom spisku nalaze se 24 igrača i to: Kenan Bajramović, Mirza Teletović, Ratko Varda, Edin Bavčić, Elmedin Kikanović, Adnan Hodžić, Ermin Jazvin, Henry Domercant, Goran Ikonić, Nihad Đedović, Nemanja Gordić, Saša Vasiljević, Aleksandar Nešović, Diego Kapellan, Ernest Bremmer, Mujo Tuljković, Milan Milošević, Ante Mašić, Božo Đurasović, Miralem Halilović, Feliks Kojadinović, Duško Albijanić, Muhamed Pašalić i Aldin Vrabac.

"Do 20. juna. kada se okupljamo na Ilidži na spisku ćemo imati samo 16 igrača. Ovo je širi spisak jer uvijek može doći do nekih povreda. U zadnja dva mjeseca bili smo u kontaktu sa svim igračima sa ovog šireg spiska i svi su potvrdili da će se odazvati pozivu", rekao je selektor našeg nacionalnog tima Sabit Hadžić.

Početkom avgusta idemo u Sloveniju gdje ćemo učestvovati na turniru '6 nacija', a dva dana nakon toga potujemo u Italiju gdje ćemo snage odmjeriti sa domaćom selekcijom, te Grčkom i Poljskom. Sredinom avgusta dolazimo u Sarajevo gdje ćemo trenirati sedam dana, a onda ćemo odigrati još tri priljateljska susreta sa Njemačkom, Francuskom i Belgijom., Sve do danas bili smo u kontaktu sa Rizvićem, Sinanovićem, Preldžićem i Sutonom, međutim oni ne žele nositi nacionalni dres", dodao je Hadžić.

Podsjetimo, naši košarkaši nalaze se u grupi zajedno sa Grčkom, Crnom Gorom, Hrvatskom, Makedonijom, te kvalifikantom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.