Sabit Hadžić objavio spisak

Uoči Evropskog košarkaškog prvenstva

Sabit Hadžić objavio spisak

Sabit Hadžić, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine danas je objavio uži spisak igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Najbolji bh. košarkaši sa pripremama će početi 20. jula u Sarajevu, a nakon odrađenih priprema trojica će otpasti, a u Litvaniju Hadžić vodi 14 imena.

Selektor A nacionalnog košarkaškog tima Bosne i Hercegovine Sabit Hadžić svjestan je teške zadaće koja je pred njim, ali smatra da se naši košarkaši mogu nositi sa ostalim selekcijama u grupi.

"Činjenica je da ćemo za protivnike imati jače i kvalitetnije selekcije, ali razlika u kvaliteti nije ogromna i mislim da se možemo nositi sa svakim. Mislim da je ova generacija naših košarkaša, zajedno sa Teletovićem, Đedovićem i drugima, dovoljno sazrila da prođemo u drugi krug", rekao je, između ostalog, Hadžić.

Na spisku se nalaze: Nemanja Gordić, Saša Vasiljević, Aleksej Nešović, Ernest Bremer, Diego Kapelan, Nihad Đedović, Henry Domercant, Goran Ikonić, Mujo Tuljković, Miralem Halilović, Milan Milošević, Mirza Teletović, Kenan Bajramović, Edin Bavčić, Ratko Varda, Elmedin Kikanović i Adnan Hodžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.