SAD na prvom mjestu, BiH napredovala za pet pozicija

Nova FIBA rang lista

SAD na prvom mjestu, BiH napredovala za pet pozicija

Prema najnovijoj FIBA rang listi, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzima 53. mjesto sa 9.0 bodova.

U odnosu na prošlu listu, BiH je napravila skok od pet pozicija i sada se nalazi 'u zlatnoj sredini'.

Najbolji tim na svijetu je SAD sa 1000.0 bodova, a na drugoj poziciji nalazi se Španija (715.0). Litvanija i Argentina su promijenili pozicije, pa je aktuelni viceprvak Evrope sada na trećem mjestu, dok su Argentinci četvrti.

Francuska je peta (379.0), Srbija šesta (353.0), a krug od deset najboljih zatvaraju Rusija, Turska, Brazil i Grčka.

Od reprezentacija iz regiona, Hrvatska je dvanaesta (179.0), Slovenija trinaesta (163.0), Makedonija 34. (27.0) a Crna Gora 72. (3.0). 

Najveći napredak je ostvarila reprezentacije Kube, koja je napravila skok od 13 mjesta i sada je 45., dok su najveći gubitnici Portugalci, koji su doživjeli pad od čak 33 pozicije i sada su 84. reprezentacija svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.