Nemanja Mitrović za SportSport.ba nakon Bjelorusije

"Saigrači su me pronalazili, a na meni je da pogađam"

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je večeras u sarajevskoj dvorani Mirza Delibašić protiv Bjelorusije rezultatom 85:60. 

Odličnu partiju u prvom susretu na turniru pružio je košarkaš Montegranara, Nemanja Mitrović, koji je susret završio sa 21 postignutim poenom. 

"Mislim da smo odigrali dobro. Ima tu još nekih detalja koje trebamo da usavršavamo kako protiču pripreme, ali mislim da je ovo dobar početak," rekao je Mitrović i dodao:

"Svi radimo jakim intenzitetom, saigrači su me nalazili sa dobrim dodavanjima i otvarali su me za dobre šuteve i na meni je da ih pogađam, to je moja uloga. Danas je cijela ekipa odigrala dobro," riječi su Mitrovića. 

Nakon Bjelorusije naša reprezentacija igrat će protiv Italije i Crne Gore. 

"Svakako da su to dobre provjere. To su ekipe koje su malo jače od Bjelorusije. To nam je dobro da su nam sve jači i jači protivnici, kako bi se spremili za ono što nas čeka u augustu," kaže Mitrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije