Sarajevski derbi na otvaranju sezone

Košarkaška Liga 10 počinje 22. oktobra

Sarajevski derbi na otvaranju sezone

E. Čaušević

U prostorijama Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine jučer je održano izvlačenje takmičarskih brojeva za novu sezonu košarkaške Lige 10.

Ove godine u muškoj konkurenciji takmičit će se deset klubova nakon čega će se igrati Liga za prvaka i Liga za opstanak. Voljom žrijeba odlučeno je da ćemo u prvom kolu gledati gradski derbi između Sparsa i Bosne Royal.

Nova sezona košarkaške Lige 10 počinje 22. oktobra, a još se sastaju: Bošnjak - Kakanj, Široki - Sloboda, Zrinjski - Swisllion Leotar i Mladost - Građanski.

Također, održano je i izvlačenje takmičarskih brojeva u ženskoj Ligi 10 koja počinje 29. oktobra. U prvom kolu sastaju se: Brčanka - Sloboda, Orlovi - Rudar Sport, Play Off - Željezničar, ŽKK Čelik - RMU Banovići i Jedninstvo - Mladi Krajišnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi