Savez novim odlukama pomaže mladima

Održan sastanak UO KS BiH u Trebinju

Savez novim odlukama pomaže mladima

E. Škorić

U Trebinju je danas održan sastanak Upravnog odbora Košarkaškog saveza na kojem je donešeno i nekoliko odluka.

Na sastanku koji je trajao tri sata, Upravni odbor KS Bosne i Hercegovine donio je nekoliko zanimljivih odluka, a posebno pohvalne su bile one koje će omogućiti napredak mladim bosanskohercegovačkim košarkašima.

"Smatramo da smo donijeli nekoliko veoma dobrih stvari. Posebno bitna je odluka u kojoj će od naredne sezone svaki tim morati na parketu 40 minuta imati igrača do 21 godine sa bh. pasošom.  To će uveliko pomoći afirmaciji i napretku mladih igrača. Uveliko se okrećemo mladima i želimo im dati punu podršku, jer će upravo oni u budućnosti sačinjavati bh. košarku i našu reprezentaciju", kazao je generalni sekretar Košarkaškog saveza Harun Mahmutović za  SportSport.ba, dodavši:

"Kako smo odlučili podržati mlade, uvedena je i Liga 6 za juniore i kadete koja starta u martu. Kadeti će odigrati deset kola, te će vjerujem na taj način u potpunosti dobiti afirmaciju. To su neke od odluka koje su jako bitne i na tim stvarima ćemo u budućnosti još više raditi."

Na pitanje da li je donešeno pravilo o ograničenom broju stranaca u klubovima, Mahmutović nam je odgovorio:

"To je bio jedan od prijedloga, ali na kraju ga nismo uvažili. Mislim da to ne bi bilo korektno prema nekim klubovima koji bi morali kompletnu momčad izmijeniti. Osim što moraju imati u timu jednog mladog igrača do 21 godine, ovo bi im pravilo znatno pogoršalo situaciju. Doista smatram da to sada baš i ne bi bilo najbolje rješenje".

Naglasimo i kako je trener trebinjskog Leotara Radomir Kisić izabran za novog selektora U-21 košarkaške reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.