Šećerović: Da je Čelik pobijedio ne bi bilo nezasluženo

Trener KK Burch nakon pobjede u Zenici

Šećerović: Da je Čelik pobijedio ne bi bilo nezasluženo

D. Kurbegović

Košarkaši Burcha večeras su u zeničkoj Areni teže od očekivanog pobijedili mladu ekipu Čelika rezultatom 65:54 i to zahvaljujući dobroj igri u drugom poluvremenu, a posebno u posljednje dvije minute utakmice.

Nakon 11. pobjede u prvenstvu trener gostujuće ekipe Kemal Šećerović bio je zadovoljan rezultatom, ali ne i baš igrom, te je pohvalio mladi tim Čelika.

"Da je ekipa Čelika večeras pobijedila moj tim sigurno da ne bi bilo nezasluženo. Sve čestitke ovim mladim momcima iz Zenice, vidi se da imaju glavu i rep, naravno fali tu još igrača te dosta iskustva. Zaista su nas pravo namučili, mi smo stvarno morali uložiti najviše truda kako bi pobijedili Čelik. Oni su većim dijelom utakmice vodili, ali eto mi smo na kraju pokazali ozbiljnost i slavili važnu pobjedu. Čestitam svojim igračima, koji su se probudili u drugom poluvremenu, te shvatili da moraju početi ozbiljno igrati u napadu i odbrani" ističe Šećerović.

Do kraja regularnog dijela slijedi borba za što bolje poziciju na tabeli.

"Ostajemo u trci s Vogošćom, naše ambicije su poznate još od početka prvenstva, nama je cilj u ovom regularnom dijelu da ostvarimo što bolju startnu poziciju, a nadam se da ćemo uspjeti ostvariti naš cilj, a to je ulazak u viši rang takmičenja" kazao je Šećerović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi