Trener KK Burch za SportSport.ba

Šećerović: Ovi momci napreduju iz dana u dan

S. Mlaćo

Košarkaški Burcha prvi dio sezone u A-1 ligi okončali su na diobi prvog mjesta sa KK Vogošća uz 18 osvojenih bodova, ali u ovom klubu ne kriju svoje ambicije za drugi dio sezone.

Vrijedno rade i vjeruju da je samo to način da ispune svoje ciljeve. O samim pripremama, ambicijama, pojačanjima te drugom dijelu sezone za SportSport.ba je govorio trener KK Burch Kemal Šećerović.

"Mislim da smo na najbolji mogući način iskoristili ovu pauzu, a zdravstveni bilten je jako dobar. Napokon smo faktički kompletirani, te mislim da momci odlično rade i izvršavaju sve ono što se od njih traži, te napreduju iz dana u dan", kazao je Šećerović na početku razgovora.

Dvojica novajlija su za sada pojačali tim iz Sarajeva.

"Na poziciji beka smo doveli Prenticea Bella iz Amerike. Radi se o jako interesantnom igraču i za kratko vrijeme je pokazao da će biti dodatna kvaliteta za našu ekipu. Još smo tu posegnuli za Farukom Kalamujićem, momkom iz Sarajeva, koji je prvi dio sezone igrao za Promo iz Donjeg Vakufa. Također, momak koji će sigurno igračkim karakteristikama doprinijeti da naša ekipa bude kvalitetnija u drugom dijelu prvenstva", ističe naš sagovornik. 

Burch je na vrhu tabele, a tu želi i ostati do kraja sezone.

"Mi smo sezonu počeli s namjerom da budemo među prve četiri ekipe i apsolutno se nismo nadali da ćemo biti u ovoj poziciji. Mi ćemo pokušati sve da budemo do kraja u vrhu, te nemamo neki imperativ, ali ukoliko se ukaže i najmanja prilika mislim da ćemo biti spremni da je iskoristimo. Spremamo se da tu priliku iskoristimo, a tu ima ekipa koje su iskusnije od nas, ali mislim da način na koji radimo nam daje za pravo da se možemo nadati da na kraju budemo u najboljoj poziciji u odnosu na sve ostale ekipe", jasan je Šećerović.

U prvom kolu nastavka sezone već u narednoj sedmici Sarajlije će u goste bugojanskoj Iskri.

"Slijedeći vikend se nastavlja prvenstvo, a mi igramo protiv Iskre. Atmosfera je izvanredna, momci rade odlično i ja se nadam da ćemo tu utakmicu odigrati na najbolji mogući način i očekujem pobjedu", dodao je Kemal Šećerović, trener KK Burch Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi