Trener KK Burch

Šećerović: U drugom poluvremenu smo nametnuli svoj tempo

S. Mlaćo

Košarkaši Burcha danas su u okviru 13. kola A-1 lige kao domaćini savladali KK Travnik sa ubjedljivih 84:59 (20:20, 20:17, 15:8, 29:14), te opravdali ulogu favorita.

Gosti su se dobro držali u prvom poluvremenu, ali su domaći u drugom riješili pitanje pobjednika. 

"U prvom poluvremenu smo u utakmicu ušli u grču, te mislim da je to reakcija na mjesec dana bez prvenstvene utakmice. U drugom poluvremenu smo nametnuli svoj tempo i  stvari su onda došle na svoje mjesto", kazao je za SportSport.ba trener KK Burch Kemal Šećerović.

U narednom kolu Burch će odmjeriti snage sa KK Vogošća, glavnim konkurentom za prvo mjesto.

"Mislim da će to biti utakmica koje će odlučiti startnu poziciju za Play off, a mi smo svjesni svojih kvaliteta, ali i kvaliteta Vogošće. Imamo sedam dana da se pripremamo za tu utakmicu i mislim da ćemo to iskoristiti, te spremni dočekati taj duel", dodao je Šećerović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi