Šećerović: Vogošći uloga favorita, ali mi smo motivisani

Burch protiv Vogošće

Šećerović: Vogošći uloga favorita, ali mi smo motivisani

E. Škorić

Košarkaši Burcha sutra igraju protiv Vogošće sutra derbi trećeg kola A1 lige Bosne i Hercegovine.

Burch je nakon dva gola na učinku od jedne pobjede i jednog poraza, dok su Vogošćani u oba navrata trijumfovali, ali sutrašnji duel mogao bi da bude izuzetno zanimljiv.

"Lokalni derbi, tu je sve moguće. Obzirom da je Vogošća trenutno kvalitetniji tim, moram im prepustiti ulogu favorita. Vogošća je dobro otvorila sezonu, ali mi smo motivisani, igramo na svom parketu i mislim da imamo izgledne šanse da ne izgubimo. Uostalom, želimo da ispravimo taj kiks iz Travnika", rekao je Šećerović za SportSport.ba.

"Napokon se ekipa kompletirala. Prije svega mislim na Džihana, koji je dugo vukao povredu. On se vratio u ekipu i već je sedam-osam dana u trenažnom procesu", dodao je strateg Burcha.

"Prije svega bih izdvojio Vogošću i Gradinu iz Srebrenike. Imaju ozbiljan igrački kadar i iskustvo. Naš glavni cilj je gornji dio tabele i ako bismo ostvarili plasman među četiri ekipe, bili bismo zadovoljni. Ja kao trener se nadam da možemo i mislim da imamo snage da napravimo dobar rezultat", istakao je Burchov trener.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi