Sedam poena Lazića u sigurnoj pobjedi Mege

ABA liga, 1. kolo

Sedam poena Lazića u sigurnoj pobjedi Mege

M. Šljivak

Košarkaši Mega Bemaxa pobijedili su Cibonu 95:88 u susretu prvog kola ABA lige.

Srbijanski tim je vodio tokom kompletne utakmice i na kraju su sasvim zasluženo došli do pobjede na otvaranju sezone.

Već nakon prve četvrtine bilo je jasno kako je Mega kvalitetnija ekipa. Imali su devet poena prednosti nakon deset minuta igre (31:22), a ista razlika je bila i na poluvremenu utakmice 57:48.

Imala je Mega tokom trećeg period i 20 poena prednosti. Međutim, ekipa Dejana Milojevića malo je popustila u samom finišu meča i Cibona je uspjela da spusti razliku na podnošljivih sedam razlike, 95:88.

Dylan Ennis je imao odličan debi za Megu. Ubacio je 23 poena uz pet asistencija, a odlični su bili i Čančar sa 17 poena i šest skokova, te Fundić sa 16 poena.

Bh. košarkaš Aleksandar Lazić ubacio je sedam poena, a imao je i šest skokova za 25 minuta na parketu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Cibone najefikasniji je bio iskusni Luka Žorić sa double-double učinkom od 24 poena i 10 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi