Seferović:  U Vogošći će biti veoma teško

Član KK Iskra Bugojno

Seferović: U Vogošći će biti veoma teško

S. Mlaćo

Nakon što su u prošlom kolu na produžetke poraženi od Travnika (76:78), košarkaši bugojanske Iskre u subotu će u goste ekipi Vogošće.

 Radi se o susretu osmog kola A-1 lige naše zemlje, a za SportSport.ba je govorio Elvir Seferović, član tima iz Bugojna.

"Nismo očekivali ovakav start sezone jer smo po kvalitetu šesta ili sedma ekipa lige i jedini cilj ove sezone je opstanak u ligi. Utakmica protiv Travnika je kao i svaka prethodna sa ovim protivnikom bila neizvjesna do samog kraja. Iako smo vodili većim dijelom utakmice, na kraju je završilo neriješeno, a na produžetku se bolje snašla ekipa Travnika koja je imala dužu klupu i iskusnije igrače. Mi smo i ovu uakmicu pokazali borbenost i dobru igru, ali je ovaj rang takmičenja ozbiljniji i iskustvo može biti odlučujući faktor", kazao je je Seferović.

Bugojance u subotu očekuje težak posao u Vogošći, s obzirom da se radi o veoma kvalitetnom rivalu.

"Utakmica sa Vogošćom će biti teška, jer je po meni Vogošća uz Gradinu Srebrenik jedan od favorita za ulazak u viši rang takmičenja. Ovo su utakmice koje čekamo i idemo korektno odigrati,  iako je Vogošća veliki favorit u ovom duelu. Naglasio sam da je naš cilj opstanak u ligi i nadamo se da ćemo osigurati opstanak jer je u slijedećem dijelu sezone nam dolaze ekipe koje su nam glavni konkurenti za opstanak", istakao je član KK Iskra Elvir Seferović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti