Šehović donio pobjedu Budućnosti protiv Zvezde

ABA liga

Šehović donio pobjedu Budućnosti protiv Zvezde

M. Šljivak

Košarkaši podgoričke Budućnosti savladali su večeras u Morači u šestom kolu ABA lige Crvenu zvezdu rezultatom 62:60.

Zvezda je nešto bolje otvorila ovaj susret. Vodili su većim dijelom prve četvrtine, a na mali odmor su otišli sa dva poena prednosti 18:16.

Vodili su gosti iz Beograda sve do sredine druge četvrtine. Potom je Budućnost uspjela stići do minimalne prednosti, a u veoma uzbudljivoj završnici prvog poluvremena domaći košarkaši su se bolje snašli, te su na odmor otišli sa jednim poenom prednosti 32:31.

Budućnost je odigrala bolje treću četvrtinu. Imali su u nekoliko navrata prednost od šest poena, da bi u posljednjih 10 minuta igre ušli sa plus pet 47:42.

Zvezda je u posljednjoj dionici imala prednost većim dijelom. Ipak, Budućnost je u uzbudljivoj završnici uspjela da dođe do pobjede. Nakon što je promašio dva bacanja, Šehović je skočio u napadu, fauliran je, a oba bacanja je pogodio za 62:60.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Imala je Zvezda napad za eventualni produžetak, ali je Jaka Blažić promašio, pa je pobjeda pripala Budućnosti.

Suad Šehović je predvodio Budućnost sa 16 poena, dok je na drugoj strani Marjanović ubacio 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.