Šehović upitan za završnicu kupa

KK Bosna želi donijeti kup u svoju vitrinu

Šehović upitan za završnicu kupa

M. Skaka

Iako u dubokoj krizi i otpisan od većine, realno gledajući KK Bosna ASA BHT prvi je favorit za odbranu naslova u Kupu BiH čiji završni turnir počinje večeras.

Sarajlije su od početka sezone imale niz problema, igračkih, finansijskih i organizacionih, te u regionalnoj ligi pali na posljednje mjesto uz samo četiri pobjede iz šesnaest utakmica. Međutim, za domaće prvenstvo tim koji je igrao regionalno takmičenje uvijek je favorit, pa i onda kada je na koljenima.

Kup ne donosi ništa u takmičarskom smislu, ali bi za Studente značio mnogo. Velika zabluda bila bi smatrati kako će ekipama koje se bore za titulu u kupu pobjeda ili poraz biti približno isti. Ovo se pogotovo odnosi na KK Bosnu koja nakon razočarenja u regionalnoj ligi, svojim navjačima, ali i sponzorima u Sarajevo mora donijeti titule. Ali, u Hamze Hume 2 svjesni su da će na vrućem čapljnskom terenu morati dati i posljednji atom snage kako bi na kraju podigli pehar namijenjen najboljem.

“Bosna je veliki klub i samo trofej na ovom takmičenju dolazi u obzir.”, govori Dejan Pareženin, trener Studenata u razgovoru za SportSport.ba. “Ekipe koje dolaze u Čapljinu, kao i sam domaćin sigurno tu neće biti kao turisti. To su sve ekipe koje su kroz dosadašnji tok sezone pokazale da imaju kvalitet i da nisu slučajno na završnom turniru.”

Međutim, uz opasne rivale, Bosna će se suočiti i sa dodatnim problemima. Kapiten Suad Šehović povrijedio je zglob ruke na susretu protiv Heliosa. Nakon jednog teškog pada Šehović je iznesen sa terena uz potpuno izvrnutu šaku koja je  nakon brze intervencije fizioterapeuta vraćena na svoje mjesto. Kapiten se na vlastito insistiranje odmah vratio na teren u utakmici koja je za bordo momčad bila “biti ili ne biti”, te pomogao ekipi da slavi pobjedu, ali po koju cijenu… Povreda ruke dodatno se zakomplikovala, ali Šehović će i pored toga biti u sastavu i spreman da odradi barem defanzivne zadatke.

“Šehovićev nastup je pod znakom pitanja. On će se skinuti i istrčati na teren, ali najvjerovatnije nam neće puno pomoći. Kao pravi profesionalac, Šehović je stisnuo zube i na utakmici protiv Heliosa, a to radi i sada, ipak, nisam siguran da će to u ovom trenutku biti dovoljno.”, govori Parežanin.

Bosna polufinalni susret igra sa prvoplasiranom ekipom iz Lige 12, KK Igokeom. Biće to sukob starih rivala i prema nekima “finale prije finala”. Do kraja polufinalnog meča Parežanin ne želi komentarisati finale.

“Igokea je dobra momčad što pokazuje kroz prvenstvo i sigurno će moji igrači morati dati svoj maksimum da bi došli do pobjede.”, oprezan je stručnjak na klupi Bosne. “Nijedna utakmica na ovom završnom turniru neće biti lagana, pa tako ni ona koju večeras igramo protiv Igokee.”

Utakmica Igokea – Bosna igraće se večeras od 17.15 sati, dok je drugo polufinalni susret Čapljina – Sloboda na programu od 20 sati. Finale se igra sutra od 20 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.