Sejfić: Presudila je naša volja, želja i borbenost

Centar reprezentacije BiH zadovoljan nakon pobjede

Sejfić: Presudila je naša volja, želja i borbenost

D. Rakanović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na turniru u Makedoniji savladala Portugal sa 63:58.

Centar naše reprezentacije Ismet Sejfić istakao je da je danas presudila volja, želja i borbenost naših reprezentativaca. 

Sejfić je danas odigrao dobru partiju. Postigao je devet poena, uz to je imao i šest skokova i jednu asistenciju za 24 minute u igri. 

"Utisci nakon utakmice su dobri i pozitivni. Svi smo zadovoljni nakon ove dvije pobjede koje su nam važne za samopouzdanje. Danas protiv Portugala nije bilo lagano pogotovo poslije dva produžetka protiv Holandije, malo se osjetio umor. Na kraju je presudila naša volja, želja i borbenost da pobijedimo. Protiv Makedonije sutra očekujemo tešku utakmicu jer su domaćini, ali mi uz svoju volju i želju nadam se da ćemo sutra da slavimo", rekao je Sejfić.

Centar reprezentacije BiH istakao je da poslije svake utakmice stiču sve veće samopouzdanje. 

"Igrali smo dvije utakmice protiv Bjelorusije i dvije ovdje u Skoplju. Hvala Bogu sve četiri smo pobijedili, poslije svake utakmice dolazi više samopouzdanja, više volje, želje, energije za radom i napretkom. Optimistični smo da ostvarimo plasman u kvalifikacije, daćemo sve od sebe da to učinimo i ostvarimo svoj cilj. Tu smo svi došli da to ispoštujemo", rekao je Sejfić. 

Podsjetimo, BiH počinje pretkvalifikacije utakmicom protiv Slovačke koja je na rasporedu 5. augusta u 20 sati u sarajevskoj Skenderiji. U našoj grupi se pored Slovačke nalaze i reprezentacije Armenije i Švedske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi