Sestre Delić nove članice Cinkarne Celje

Potpisale na tri godine

Sestre Delić nove članice Cinkarne Celje

E. Dindić

Play Off Ultra aktuelni prvak Bosne i Hercegovine u košarci za žene u iduću sezonu ulazi znatno oslabljen. 

Naime dvije najbolje košarkašice kluba iz Sarajeva Anđela i Nikolina Delić od iduće sezone nastupaće u novom klubu. 

Anđela i Nikolina Delić seniorske reprezentativke Bosne i Hercegovine, dogovorile su uslove saradnje za iduću sezonu sa višestrukim prvakom Slovenije, osvajačem WABA lige ekipom Cinkarne Celje.Ugovor su potpisale na tri godine.

Zanimljivo da je u ovom klubu nastupala naša ponajbolja košarkašica Marica Gajić, Milina Mišeljić naša mlada i potencijalna seniorska reprezentativka, te će tako sestre Delić nastaviti plejadu igračica iz Bosne i Hercegovine koje su nastupale u ovom klubu, i ostavile dobar trag. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Ekipa Play Offa iz Sarajeva za iduću sezonu moraće potražiti kvalitetne zamjene za sestre Delić s obzirom na visoke ciljeve koje imaju svake godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi