Sezona 2008/09. za pamćenje

Košarkaški savez Kantona Sarajevo

Sezona 2008/09. za pamćenje

Teme:

Organizovanjem Kupa Kantona Sarajevo za mlađe selekcije, Košarkaški savez KS nedavno je okončao sezonu 2008/09.

 Elmedin Konaković, predsjednik KS Kantona Sarajevo, sa saradnicima Ekremom Fehatovićemem (potpredsjenik), Mirzom Hatibovićem (generalni sekretar) i Mahirom Kapidžijom (tehnički sekretar) nije krio zadovoljstvo urađenim.

“Sezona je okončana na najbolji način. Bila je ovo najkvalitetnija liga do sada, sa malim brojem prigovora na suđenje i organizaciju utakmica. Učestvovalo je oko 960 dječaka i djevojčica koji su odigrali 328 mečeva. Mogu kazati da je veliku podršku dalo Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, te kompanija BH Telecom. Iskreno se nadamo da će naredne godine biti još bolje, a koliko povjerenje uživa Kancelarija KS Kantona Sarajevo govori podatak da joj je prepušteno vođenje A-1 lige BiH, koja je takođe bila sjajno organizovana, ako se uzmu u obzir uslovi i ekonomska kriza”, istakao je Konaković.

Na kraju svečane manifestacije koja je održana u prekrasnom objektu Sport Centar Caffea kapitenima ekipa koje su slavile u Kupu uručeni su pehari.

Najbolji pioniri postali su igrači Real Waya, drugi je Spars, a treća Bosna. Ekipa Sparsa slavila je u kadetskoj konkurenciji ispred Bosne i Real Waya, dok je kod juniora najbolja bila Bosna. Drugo mjesto pripalo je Vogošći, a treće Ilidži.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.