Siguran trijumf protiv Ukrajine

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Siguran trijumf protiv Ukrajine

A. Beganović, foto: A. Balić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine trijumfovala je u 1. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Izabranici Sabita Hadžića rezultatom 86:76 svladali su Ukrajinu. Uskoro opširnije.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sjajno je otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Bez većih problema izabranici Sabita Hadžića svladali su Ukrajinu.

Već na samom početku susreta vidjelo se da su naši reprezentativci raspoloženi za igru, odnosno vidjelo se da smo u ovom trenutku mnogo kvalitetniji od Ukrajinaca. Nošeni sjajnom igrom Domercanta i Varde brzo smo došli do solidne prednosti koju nismo iz ruku ispuštali do samog kraja.

Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 45:35, a sredinom treće četvrtine Ukrajinci su došli na minus pet (55:50), no to je bilo sve što su uspjeli napraviti u ovom susretu. Do kraja treće četvrtine uspjeli smo doći do 14 poena prednosti (69:55) i tada je bilo jasno da je pitanje pobjednika rješeno.

U posljednjem periodu naši reprezentativci su imali i 19 poena prednosti, no nešto opuštenije igra pred sami kraj koštala nas je ubjedljivije pobjede.

Ono što treba istači je to da je čak pet naših reprezentativaca susret završilo s više od 10 postignutih poena (Bajramović 18, Domercant 16, Varda 12, Đedović 11, Gordić 11). Najbolji skakač u našem timu bio je Bavčić s 8 skokova kojima je dodao i 6 poena.

Kod Ukrajine najefikasniji je bio Pecherov s 23 poena, a dobru partiju pružio je i Postozunov, koji je postgao 14 poena.

BiH - Ukrajina 86:76
BiH: Nešović 1, Kojadinović 7, Gordić 11, Milošević 2, Bavčić 6, Jazvin 2, Varda 12, Domercant 16, Đedović 11, Bajramović 18, Đurasović, Halilović.
Ukrajina: Postozunov 14, Lukashov 4, Gladyr 2, Gliebov 12, Onufriyev, Zabirchenko, Kryvych, Agafonov 5, Lischuk 10, Pesherov 23, Fesenko 4, Kravtsov 2.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.