Sikiraš dobio lektiru od Duleta

Poznate metode rade Duška Vujoševića

Sikiraš dobio lektiru od Duleta

D. Rakanović

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević ima specifilne metode rada kako na terenu, tako i van njega. 

Tokom trenerske karijere Vujošević je uveo obavezno čitanje knjiga, a sa ovom metodom nedavno je počeo i u reprezentaciji BiH. 

Prije nekoliko dana prvu knjigu je dobio Džanan Musa, a kako stvari stoje i ostali reprezentativci su počeli dobijati knjige koje su obavezni pročitati. 

Mladi Njegoš Sikiraš pohvalio se na svom Instagram profilu da je dobio lektiru od Duška Vujoševića. Selektor je Njegošu izabrao djelo Danila Kiša - Grobnica za Borisa Davidoviča.

Naša selekcija se priprema za pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. Naš tim očekuju utakmice protiv Slovačke, Armenije i Švedske, a mečevi se igraju od 2. do 19. augusta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi