Simonović spasio Zvezdu protiv Cibone

Poraz ekipe iz Zagreba

Simonović spasio Zvezdu protiv Cibone

Crvena zvezda je danas u okviru regionalne ABA lige na svom terenu dočekala odličnu Cibonu. Domaćin je slavio 97:95. 

U prvom poluvremenu mogli smo vidjeti zaista odličnu igru obje ekipe. Napadačku i sa velikim brojem poena. Čak 101 smo vidjeli u prvih 20 minuta igre. Domaćin je nakon prve četvrtine vodio 27:25. U nastavku ista slika na terenu. Cibona je bolje odigrala završnicu, te je na odmor otišla sa vodstvom 51:50.

 

U nastavku je Cibona nastavila u istom ritmu, te je većim dijelom treće četvrtine imala prednost na svojoj strani. Gosti iz Zagreba su u posljednjih deset minuta ušli sa vodstvom 73:68. Pet minuta prije kraja susreta rezultat u Beogradu bio je 81:79 za goste. U posljednju minutu domaćin je ušao sa dva poena viška, ali je Cibona na krilima odličnog Strawberryja došla do vodstva 93:92. Domaćin je u završnici trojkom Simonovića došao do velikog trijumfa, 97:95. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Rakočević sa 21 poenom, dok je za goste 26 postigao Strawberry. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.