Sinanović: Moramo vjerovati u prolaz dalje

Intervju za SportSport.ba:

Sinanović: Moramo vjerovati u prolaz dalje

Nedžad Sinanović jedan je od najboljih naših reprezentativaca u dosadašnjem tijeku sezone. Odlične partije u dresu Valladolida nisu ostale nezapažene. Produžen je ugovor, ali El Gigante Bosnio, ne planira stati na tome.

Odlučili smo napraviti jedan intervju sa Nedžadom, saznati koliko j on zadovoljan ovom sezonom. Kakvi su njegovi dojmovi povodm grupa za Eurobasket i kakve su ambicije u nastavku karijere, našeg reprezentativca: 

 

Nedžade odlične igre u Valladolidu ove sezone, srušio si i Barcelonu u prvom kolu i zaradio titulu najkorisnijeg igrača:

 

"Može biti i bolje. Ali sam zadovoljan tim nastupom. Ja se nadam da će se nastaviti napredak kako sezona bude odmicala."

 

Odlična igra i protiv Manrese, malo je falilo da se ponovi prvo kolo: 

 

"Pa da, da sam ostao još 30-ak sekundi na terenu, možda bi i u tom kolu ponio titulu najkorisnijeg igrača. Ali šta je, tu je, idemo dalje."

 

Ubrzo je stigla potvrda kvalitete, potpisao si novi ugovor:

 

"Da produžio sam ugovor do kraja sezone, ali uz jednu klauzulu. Ako se pojavi bolja opcija, neka bolja ekipa, onda mogu prekinuti ugovor."

 

Nedavno su izvučene i grupe za Eurobasket u Sloveniji, tvoje impresije:

 

"Bit će interesanto, Srbija, Crna Gora, obje ekipe su jako dobre i jako slične. Crna Gora je bila odlična ljetos, odigrala zapaženu ulogu u kvalifikacijama. Srbija nije bila konstantna, ali i pored toga mi znamo koliko su oni kvalitetan i opasan protivnik. Litvanija je uvijek bila i sada je, velika sila, ali mi moramo vjerovati u prolaz dalje." 

 

Tu je i novi nadimak, El Gigante Bosnio:

 

Uz smjeh. "Pa dobro, meni svakako godi što moje igre ne prolaze nezapaženo."

 

Igrao si u Real Madridu, bio član posljednje šampionske generacije:

 

"Mislim da je odlazak u Real bio preran. Dvije godine sam proveo u Madridu i nisam igrao toliko. Manjak iskustva je jedan od razloga. Na kraju mislim da sam u Real stigao previše rano i da je taj potez uticao i na moj razvoj, a i razvoj moje karijere."

 

Pratiš li Mirzu Teletovića u novoj sezoni:

 

"Mirzi ne ide dobro za sada, ali treba biti strpljiv. Za sada, ili ne igra, ili ima jako malu minutažu."

 

Ostali reprezentativci, Nihad Đedović igra dobro u Albi:

 

"Đedović igra dobro zaista, tu je i Kikanović, ali mogao bi on i bolje. Mali Nurkić se polako dokazuje u Cedeviti."

 

Sada je na mjestu trenera Cedevite i selektor Petrović:

 

"Da, sada je u klubu sa njim, na klupi selektor Petrović, sigurno da mu i to može mnogo značiti i da bi mogao dosta napredovati ove sezone i podići nivo svoje igre i minutažu."

 

Nedžadu želimo sve najbolje u nastavku karijere, da se zajedno radujemo u Sloveniji i da ga iduće sezone gledamo u redovima jednog Euroligaša.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti