Sinanović: Želim ostati u Unicaji, ali ima i drugih opcija

Sinanović: Želim ostati u Unicaji, ali ima i drugih opcija

M. Šljivak

Novi centar košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i član španske Unicaje iz Malage Nedžad Sinanović (222cm) nakon duge sezone konačno je na odmoru.

Sinanović je od ovog ljeta slobodan igrač, a naš košarkaš ne krije kako bi želio ostati u timu iz Malage. Potvrdio je to i u intervjuu za oficjelnu stranicu Unicaje.

"Unicaja mi još nije ponudila produženje ugovora. Imam želju za ostankom u Mlagi i nadam se da će se moj status u klubu riješiti što prije", rekao je Sinanović.

Rukovodstvo Unicaje sa druge strane želi zadržati Sinanovića, ali uz smanjenje plate.

"Uvijek se mogu pozitivne i negativne stvari dogoditi. Ja sam spreman ostati u klubu, Sada sam međutim slobodan agent i imam i druge opcije uključene. Vidjećemo šta će se dogoditi", rekao je Sinanović.

Ovaj 29-godišnji Zavidovićanin je u protekloj sezoni Endesa lige ubacivao 4,1 poen u 24 utakmice, ali uz relativno malu minutažu od jedva devet minuta po susretu. U Euroligi je igrao deset minuta uz prosjek od 3,4 poena u 13 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.