Široki bez ABA 2 lige

Poraz od Sixt Primorske

Široki bez ABA 2 lige

D. Rakanović

Košarkaši Sixt Primorske savladali su Široki Brijeg rezultatom 81:69 u drugom kolu kvalifikacionog turnira za Drugu ABA ligu. 

Široki dobro otvara utakmicu i trojkom Karačića dolazi do šest poena prednosti (20:14), ipak do kraja ovog perioda Sixt Primorska uspijeva da anulira zaostatak (23:23). Bh. ekipa i u drugom periodu dobrom igrom dolazi do prednosti od četiri poena (34:30). Međutim, onda je uslijedio period od četiri minuta bez poena, što su protivnici znali iskoristiti i u potpunosti preokrenuti rezultat. Sixt Primorska je na poluvrijeme otišla sa devet poena prednosti (43:34). 

U nastavku utakmice slovenačka ekipa kontroliše ritam utakmice i do kraja trećeg perioda povećava prednost na 13 poena (63:50). U posljednjem periodu Sixt Primorska rutinski privodi posao kraju. Široki je imao i 23 poena zaostatka na polovini posljednje četvrtine, ali su izabranici Mladena Vuškovića do kraja meča uspjeli da ublaže poraz. 

Sixt Primorsku je do pobjede predvodio Ferme sa 15 poena, dok je Čakarun postigao poen manje. Joksimović i Hodžić su ubacili po 11 poena. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U ekipi Širokog istakao se Ivan Karačić je postigao 20 poena, Naletilić je ubacio 14 poena. Dvocifreni su bili i braća Drežnjak, Mateo je ubacio 11, dok je Dario postigao 10 poena. 

Široki je ovim porazom izgubio šanse da se plasira u Drugu ABA ligu, a u posljednjem kolu koje je na programu sutra igraće protiv Vršca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi