Široki bolji od Slobode

Liga 12

Široki bolji od Slobode

E. Škorić

U jednom od zanimljivijih susreta 13. kola Lige 12 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine Široki je sa 87:74 savladao Slobodu.

Široki i Sloboda su tražili sedmu pobjedu, ali na kraju je domaći tim bio bolji i zasluženo je slavio.

Širokobriježani su već nakon prve četvrtine imali dvocifrenu prednost (25:15), te su i na poluvremenu bili u prednosti 10 poena. 

Tuzlaci su u trećoj dionici odigrali znatno boljeg nego u prve dvije, pa su zaostatak nad domaćom momčadi smanjili na četiri razlike. Ipak, Široki u zadnjih 10 minuta se ponovo budi, te dolazi do uvjerljivog trijumfa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Katić sa 16 poena i osam skokova, te Novačić sa 16 poena i pet skokova vodili su Široki do pobjede. Dvocifreni su bili još Mimica sa 13, odnosno Diminić sa 11 poena.

U sastavu tuzlanskog kluba Hasandić je opet bio sjajan sa 20 poena, dok je Tanasilović ubacio 13, a Sarajlić 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.