Široki Brijeg poražen u Mađarskoj, Zvezdi drama u Ljubljani

ABA liga

Široki Brijeg poražen u Mađarskoj, Zvezdi drama u Ljubljani

E. Škorić

Košarkaši Širokog Brijega poraženi su u Mađarskoj od Szolnokija rezultatom 71:69 u utakmici četvrtog kola ABA lige.

Širokobriježani su nakon Kragujevca poraženi i u Szolnokiju, dok su dvije pobjede nad Zvezdom i Olimpijom ostvarili na Pecari.

Mađari su nakon prve četvrtine vodili 14:11, zatim su na odmoru imali 31:24 prednost, koju je Široki uspio da smanji, dovede u neizvjesnost završnicu, ali Szolnoki je na kraju ipak upisao pobjedu.

Katić je s dva ubačena slobodna bacanja doveo našeg predstavnika na minus dva (67:65), da bi na drugoj strani Simon ubacio jedno slobodno bacanje. U posljednjem napadu Široki nije došao do eventualnog produžetka.

Katić je ubacio još dva slobodna bacanja, a u penal završnici Warren je za domaće ubacio jedno slobodno bacanje (69:67). Do kraja utakmice po dva poena na obje strane i završeno je rezultatom 71:69.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Vojvoda je predvodio Szolnoki sa 21 poenom i šest skokova, dok je Lorant ubacio 13 uz osam skokova i tri asistencije. U redovima našeg predstavnika dvoznamenkasti broj poena ubacili su Buva (11), Barać (10) i Jones (10). 

Veoma uzbudljivo bilo je i na meču Union Olimpije i Crvene zvezde. Slovenci su vodili 61:60, ali u posljednjim sekundama Jenkins je položio za pobjedu gostiju iz Beograda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.