Široki Brijeg Wwin posljednji polufinalist

Kup BiH za košarkaše

Široki Brijeg Wwin posljednji polufinalist

E. Škorić

Posljednje mjesto u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine za košarkaše popunio je Široki Brijeg WWin.

Širokobriježani su pred oko 1.500 gledalaca bili bolji od domaće Slobode u Tuzli sa 98:65.

Gosti su već nakon prvih deset minuta igre stekli 12 poena prednosti (11:23), a do odlaska na odmor Tuzlaci su bili potpuno razbijeni. Tek su u drugom poluvremenu zaigrali nešto bolje, no prevelik zaostatak iz prvog dijela nije se mogao nadoknaditi.

Najefikasniji je bio kapiten SLobode Miodrag Tanasilović sa 25 ubačenih poena, dok je Boris Barać s druge strane ubacio 19 poena.

Uz Široki na final-fouru Kupa plasirali su se još Igokea, Bosna i Mladost.


OKK Sloboda - HKK Široki WWin  65:98
(11:23, 11:27, 17:20, 26:28)

Dvorana: Velika dvorana Mejdan; Gledatelja: 2000; Suci: Jovanić, Duškaj, Nikšić;

OKK SLOBODA: Ibračević 5, Jahić 3, Pejić 2, Arnautalić 7, Radić, Ahmedić 2, Rifatbegović, Marijan, Latifagić 4, Džambić 9, Grošić 8, Tanasilović 25.
ŠIROKI WWIN: Butorac 6, Vladović, Planinić 8, Ramljak 13, Pilepić 14, Naletilić 9, Šakić 12, Bilinovac, Barać 19, Peršić 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.