Široki i naredne sezone u ABA ligi

Sakupljena novčana sredstva

Široki i naredne sezone u ABA ligi

Ekipa Širokog Brijega i naredne će sezone predstavljati našu zemlju u regionalnoj ABA ligi.

Novac koji je bio potrreban za pozivnicu u ovo takmičenje (150 hiljada eura) sakupljen je traženjem novih sponzora, mobiliziranjem navijača te pozivom na posebne brojeve telefona.

"Aktivnosti koje smo poduzeli u zadnjih mjesec dana urodile su plodom, uspjeli smo prikupiti 100 000 eura a dodatnih 50 000 eura posudit ćemo od prijatelja kluba", izjavio je Ante Suton te je potvrdio da će Široki i ovu godinu igrati ABA ligu.

"Iako smo bili skeptični ipak smo se i u ovoj akciji uvjerili u ljubav Širokobriježana i cijele Hercegovine prema 'Sportskom ponosu Hercegovine' koji su se odazvali u velikom broju našoj akciji i pokazali da im HKK Široki stanuje u srcu", dodao je Suton te zahvalio svima na velikodušnoj potpori.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.