"Široki i Sloboda su favoriti, ali ćemo pokušati iznenaditi"

Trener Mladosti Goran Sladojević za SportSport.ba

"Široki i Sloboda su favoriti, ali ćemo pokušati iznenaditi"

D. Rakanović

Trener Mladosti iz Mrkonjić Grada Goran Sladojević smatra da su ekipe Širokog i Slobode favoriti na prvom kvalifikacijskom turniru za Drugu ABA ligu.

Kvalifikacijski turnir za Drugu ABA ligu na rasporedu je od 15. do 17. septembra u Laktašima. Pobjednik turnira na kojem će učestvovati bh. ekipe plasiraće se na završni turnir  gdje će se sa ekipama Vršca, Sutjeske i Primorske boriti za dva mjesta koja vode u Drugu ABA ligu. 

"ABA dva liga je veliki pomak za košarku u regionu. Imamo ambicije da se plasiramo dalje, ali nama je prioritet bh. liga. Ovaj turnir ćemo da odigramo bez nekog velikog opterećenja. Smatram da su ekipe Slobode i Širokog favoriti. Sloboda već nekoliko godina ozbiljno ulaže u tim. Imaju odličnog trenera i dvojicu reprezentativaca BiH Hasandića i Muratovića. Poznato je da je Tuzla košarkaška sredina. S druge strane ekipa Širokog ima jednu od najboljih mladih generacija u regionu od 1996. godišta pa mlađe. Posljednje tri sezone igraju prvenstvo Bosne i Hercegovine, uigrani su i uz nekoliko pojačanja imaju jaku ekipu", rekao je za SportSport.ba Sladojević i dodao: 

"Mi nemamo šta da izgubimo, daćemo sve od sebe da pokušamo iznenaditi te dvije ekipe koje su realni favoriti".

Sladojević je dodao da u ekipi ima dosta novih igrača kojima će ipak trebati nešto vremena da se uigraju. U domaćem prvenstvu se nadaju plasmanu u Ligu za prvaka. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Bh. liga je veoma čvrsta i teška liga. U posljednje dvije sezone imali smo slučaj mostarskog Studenta kojem je nedostajao koš od Lige za prvaka, a na kraju su ispali iz prvenstva. Prošle sezone Leotar se borio za Ligu za prvaka, porazili su Bosnu Royal i Zrinjskog a na kraju su ispali iz lige. U bh. ligi je najbitnija stvar konstantnost i stabilnost. Da nema turbulencija, povreda. Mladost je devet sezona u Premijer ligi i imali smo izvanredne uspjehe, prošle sezone smo imali pad i prije svega zahvaljujući stabilnosti u klubu ostali u ovoj ligi. Ove sezone se nadam boljem rezultatu, nadam se borbi za Ligu za prvaka", rekao je Sladojević. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi