Široki lagano protiv Bošnjaka

Liga BiH, 5. kolo

Široki lagano protiv Bošnjaka

M. Šljivak

Košarkaši Širokog pobijedili su Bošnjak 78:61 u susretu 5. kola prvenstva BiH.

Domaći košarkaši su u ovaj meč ušli kao veliki favoriti, a ovaj epitet su opravdali na parketu i uvjerljivo su savladali ekipu iz Hadžića.

Prvih deset minuta nije donijelo naročito lijepu košarku. Široki je odmah na otvaranju pokazao protivniku da nema šta tražiti u ovom meču i nakon prve dionice su imali devet poena prednosti, 19:10.

Do poluvremena je domaći tim dodatno povećao prednost (38:27), ali pravi raspad Bošnjaka je uslijedio u trećoj dionci. Ovaj dio igre Široki je dobio 26:14 i riješio je sve dileme oko pobjednika ovog duela (64:41).

Posljednja dionica donosi laganu igru domaćih košarkaša. Bez većih problema su završili posao u ovom duelu i došli su do treće pobjede u sezoni. Sa druge strane tim iz Hadžića je jedini bez pobjede u dosadašnjem dijelu sezone i na omjeru su od 0-5

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Dario Drežnjak je sa 20 poena predvodio Široki do pobjede u ovom meču, njegov brat Mateo je dodao 16, dok je na drugoj strani Amir Dovadžija ubacio 17 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi