Široki nakon produžetka bolji od MZT-a

Široki slavio

Široki nakon produžetka bolji od MZT-a

M. Šljivak

Košarkaši Širokog savladali su večeras na Pecari u 11. kolu ABA lige nakon produžetka ekipu MZT Skoplje rezultatom 67:63.

MZT je igrao jako dobro u ovom susretu, ali su na kraju poraženi. Nakon prvih 10 minuta igre imali su prednost od tri poena 17:14, da bi fantastičnom igrom u odbrani u drugoj četvrtini na poluvrijeme otišli s velikih 18 poena prednosti 39:21.

Ipak, Široki se probudio u nastavku. Zaigrali su mnogo bolje, a nakon treće dionice su se sasvim vratili u igru. Imao je MZT samo šest razlike na ulazu u posljednjih 10 minuta 46:40. U vrlo uzbudljivoj završnici oba tima su imala priliku da dođu do pobjede, ali su promašili, pa se ušlo u produžetak (54:54).

U dodatnih pet minuta bolje se snalaze košarkaši Širokog. Dobili su produžetak 13:9, te su na kraju došli do pobjede u ovom susretu.

Jones je predvodio Široki s 15 poena u ovom meču, Buva je dodao 14, a kod gostiju je Lučić ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.