Široki namučio Partizan u Beogradu

Široki poražen

Široki namučio Partizan u Beogradu

M. Šljivak

Košarkaši Širokog poraženi su večeras u 20. kolu ABA lige od Partizana u Beogradu rezultatom 63:58.

Naš predstavnik je dobro namučio aktuelnog prvaka regionalne lige.  Dosta izjednačena košarka se igrala u prvoj dionici. Partizan je imao minimalnu prednost, a nakon 10 minuta igre je beogradski tim vodio 18:17.

Igrao je Široki jako dobro i u drugoj četvrtini. Imali su u jednom trenutku i četiri poena prednosti, a na poluvrijeme su Širokobriježani otišli s poenom prednosti 32:31.

Partizan je zaigrao nešto bolje u trećem periodu. Vodili su domaći u nekoliko navrata i po sedam razlike, ali se naš tim nije predavao. Odigrali su jako dobru završnicu, pa su zaostatak smanjili na četiri poena (45:41) na ulasku u posljednju četvrtinu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Vodio je Partizan cijelim tijekom posljednje dionice. Ipak, nisu uspjeli da prelome utakmicu, pa je do samog kraja susret bio neizvjesan. Na kraju je Partizan uspio da dođe do teške pobjede do koje ih je vodio Saša Pavlović s 13 poena. Milutinov je dodao 11, a Lauvernge 10.

Kod Širokog Ivan Buva je imao 19 poena i devet skokova, a Jones je ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.