Široki nemoćan protiv Radničkog u Kragujevcu

Široki izgubio

Široki nemoćan protiv Radničkog u Kragujevcu

M. Šljivak

Košarkaši Širokog poraženi su večeras u Kragujevcu u drugom kolu ABA lige od ekipe Radničkog rezultatom 75:55.

Prva četvrtina donijela je mnogo bolju igru Radničkog. Košarkaši Širokog su pravili dosta grešaka, koje je domaći tim kažnjavao brzim kontrama. Nakon prvih 10 minuta igre Radnički je imao 15 poena prednosti 29:14.

Domaći košarkaši su održavali svoju prednost tokom većim dijelom druge četvrtine. Ipak, Široki je uspio da smanji prednost Radničkog na 11 poena 42:31, koliko je bilo na poluvremenu ovog susreta.

Širokobriježani su odigrali dosta dobro treći period. U jednom trenutku su uspjeli doći na samo minus pet 44:39, ali su potom ponovo počeli griješiti što je domaći tim iskoristio. Nakon 30 minuta igre Radnički je imao 12 poena prednosti 58:46.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nije mogao Široki ozbiljnije ugroziti prednost Kragujevčana u posljednjoj četvrtini, pa je domaći tim na kraju sasvim zasluženo stigao do ubjedljive pobjede u ovom susretu.

Radnički je do pobjede predvodio Sava Lešić sa 16 poena, Marinović  je dodao 15, Mlađan i Yarou 14, dok je kod Širokog Boris Barać ubacio 12 poena,

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.