Široki osvojio Kup Bosne i Hercegovine

Trofej za Široki

Široki osvojio Kup Bosne i Hercegovine

M. Šljivak

Košarkaši Širokog osvajači su Kupa Bosne i Hercegovine. Širokobriježani su u večerašnjem finalu savladali Igokeu rezultatom 77:76.

Široki je bolje otvorio meč. Poveli su sa 7:0, a iako je Igokea uspjela na sredini ovog dijela igre da dođe na minus dva, Široki je do kraja prve četvrtine povećao prednost. Nakon 10 minuta igre imali su devet poena prednosti 26:17.

Vodio je Široki i cijelim tijekom duge četvrtine. Igokea nije uspjela da se približi, a na odmor su Širokobriježani otišli s plus 10, 46:36. 

Igosi su odigrali nešto bolje treću četvrtinu. Ipak, iako su bili bolji, nisu uspjeli da preokrenu rezultat u svoju korist, pa je Široki vodio i nakon tri dionice, 61:55.  Uspjela je Igokea u posljednjoj četvrtini da po prvi put povede na ovom susretu. 

Neizvjesna završnica je pripala Širokom. Jones je na šest sekundi prije kraja pogodio za pobjedu Širkog u ovom susretu.

Jones je susret završio s 23 poena, Buva je dodao 20, a Jorović je na drugoj strani ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije