Široki poražen u Skoplju, Zvezda sigurna u Zadru

ABA liga

Široki poražen u Skoplju, Zvezda sigurna u Zadru

E. Škorić

Košarkaši Širokog Brijega poraženi su u Skoplju u utakmici 24. kola ABA lige od domaćeg MZT-a.

Široki Brijeg ostaje na šest pobjeda u ovoj sezoni u ABA ligi. Za bh. predstavnika je to bio 18. poraz i nalazi se na pretposljednjem mjestu sa istim brojem bodova kao i posljednji Zadar.

MZT je većim dijelom utakmice, a na kraju je slavio sigurnim rezultatom 82:71. Marinković je predvodio Makedonce sa 20 poena. U sastavu Širokog Jones je bio raspoložen i ubacio je 25 poena, dok je Young dodao 14.

Vodeća Zvezda nije imala problema u gostima kod Zadra. Sastav iz Beograda slavio je rezultatom 67:53, što im je bila 20. pobjeda u sezoni. Katić je bio najbolji kod Zvezde sa 12 poena, dok je Marjanović ubacio 11. Sobin je u redovima Zadra ubacio 17 poena.

Dodajmo još da je Krka u Novom Mestu sa 83:57 pobijedila Radnički iz Kragujevca. Kasnije se sastaju Mega Vizura i Union Olimpija, a ostali susreti igraju se u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.