Široki predstavio Bilinovca i novajlije
Bljesak.info

U prostorijama kluba

Široki predstavio Bilinovca i novajlije

M. Maksimović

KK Široki Brijeg danas je službeno predstavio novog trenera i dva nova igrača. 

Direktor kluba Igor Jelčić uručio je dresove novajlijama Anti Đugumu koji je prošlu sezonu igrao za Split te Amerikancu Kevinu Brownu koji je prošlu sezonu nastupao za Zrinjski. Trener Romeo Bilinovac zahvalio je klupskim čelnicima na ukazanom povjerenju.

"Trenutna situacija stala je u tri riječi - prva riječ je ljubav, druga riječ je čast i treća riječ je odanost. Kad govorim o ljubavi, mislim na tridesetogodišnji boravak u klubu, što kao igrač, što kao trener, i u ovom trenutku to je prevagnulo da sam tu gdje jesam. Kada govorim o časti, onda kažem da ne postoji veća čast od ove. I kad kažem odanost, onda mislim na trenutak u kojem se klub nalazi, a to nije baš najsjajnija finansija situaciji“, izjavio je Bilinovac.

Novi kapiten Ivan Karačić naveo je kako želi biti uspješan vođa mladog tima sa Pecare.

“Nisam ni sam mogao vjerovati da će me prihvatiti da budem kapiten“, kazao je Karačić.

Novi košarkaši Širokog puni su pozitivnih dojmova, te su o klubu imali samo riječi hvale.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam došao u veliki i uspješan klub kao što je Široki. Momci i svi ljudi oko kluba su me zaista prihvatili i zahvalan sam im na tome. Dat ću sve od sebe da pomognem ovoj mladoj ekipi da postignemo onaj rezultat koji je pred nas stavljen“, poručio je Ante Đugum.

Brownu neće biti problem privikavanje na ligu s obzirom da je prošle godine igrao za Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

“Klub ima tradiciju i mnogo osvojenih trofeja, čast mi je biti ovdje i imati priliku igrati za ovaj klub, drago mi je da sam ovdje. Nadam se da ćemo pobjeđivati“, izjavio je Brown.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi