Široki Primorka gostuje kod Mega Vizure

Širokobriježani žele prekinuti niz poraza

Široki Primorka gostuje kod Mega Vizure

Nakon odličnog starta i pobjeda protiv Olimpije i Crvene Zvezde na Pecari, ekipa Široki Primorka ušla je u negativnu seriju od četiri poraza za redom.

No, realno je da su Širokobriježani jedino mogu žaliti za utakmicom protiv Szolnokija u gostima gdje su igrali dobro i imali dobru priliku za slavlje dok su ostali porazi došli od objektivno puno jačih protivnika, Cedevite u gostima te Budućnosti i Partizana na Pecari.

Danas je na rasporedu 8. kolo ABA lige i momčad s Pecare gostuje kod novajlije, ekipe Mega Vizure.

„Malo nam je poljuljano samopouzdanje nakon četiri uzastopna poraza, međutim, objektivno govoreći imali smo stvarno težak raspored. Sad nas čeka jedna serija utakmica s uvjetno rečeno lakšim protivnicima. Prvi susret igramo protiv Mega Vizure u gostima i neće biti nimalo lako, mlada su ekipa, poletna, slavili su u Zadru, a Cibona ih je porazila tek nakon produžetaka što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti.“, rekao je uoči utakmice kapetan Širokog Josip Bilinovac.

Utakmica između Mega Vizure i Širokog na rasporedu je večeras s početkom u 19:00 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.