Široki Primorka trijumfom u majstorici izborio finale

Okončana polufinala serija play-offa

Široki Primorka trijumfom u majstorici izborio finale

Košarkaši Širokog Brijeg pobjedom u majstorici nad sastavom sarajevskih Sparsa rezultatom 69:52 plasirali su se u finale play-offa za prvaka Bosne i Hercegovine.

Nakon što je drugi susret, koji je odigran u Skenderiji, pripao Sparsima poslije prodžetaka, pitanje drugog finaliste za prvaka BiH u trećem duelu dva tima niti jednog trenutka nije dolazilo u pitanje. Domaći košarkaši su od prve minute ušli odlučno u utakmicu u kojoj su od prvog trenutka jasno stavili do znanja gostima da žele pobjedu i plasman u samu završnicu.

Robet Rikić predvodio je ekipu Ivana Velića. Centar Širokobriježana večeras je bio itekako  raspoložen za igru obzirom da je za skoro 35minuta provedenih na parketu ubacio 17 poena, a uz sjajan poenterski učinak Rikić je upisao 13 skokova i pet asistencija. Sjajnu podršku raspoloženi Rikić imao je u američkom beku Jonathanu Jonesu koji je ubacio 15 poena, dok je reprezentativac BiH Daliboru Peršiću upisao 11 poena.

Najefikasniji u redovima poraženog tima bio je Igor Josipović koji je postigao 12 poena, dok je dva poena manje za goste iz Sarajeva ubacio Nikolić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.