Široki rutinski protiv Leotara

Liga 12

Široki rutinski protiv Leotara

E. Škorić

Košarkaši Širokog Brijega savladali su Leotar sa 63:51 u posljednjem susretu 15. kola Lige 12 prvenstva Bosne i Hercegovine.

Široki je na Pecari stigao do osme pobjede u sezoni i sada je na omjeru 8-7, dok su Trebinjci doživjeli tek četvrti poraz, pa ostaju na trećem mjestu sa 24 boda.

U prvoj dionici Širokobriježani su došli do prednosto d 18:16, ali su već na poluvremenu bili na pragu pobjede, obzirom da su imali čak 11 poena prednosti (38:27).

U nastavku nešto slabija utakmica, Široki je treću četvrtinu dobio sa 14:13, dok je u zadnjih 10 minuta igre rezultat glasio 11:11. 

Novačić je sa 14 poena, četiri skoka i četiri asistencije predvodio Široki, a dvocifren broj poena ubacio je još Bilinovac (11), koji je dodao i osam skokova. U redovima Leotara Šakotić je ubacio 13 poena, Aleksić 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.