Široki sa podmlađenim timom u novu sezonu

Široki sa podmlađenim timom u novu sezonu

M. Maksimović

Košarkaši Širokog još prije deset dana započeli su pripreme za novu sezonu. U Prvoj ligi BiH za Širokobriježane će nastupati brojni igrači stasali u vlastitom omladinskom pogonu.

Doskorašnji kapiten Andrija Ćorić karijeru će nastaviti u Ciboni, dok su klub osim njega napustili i Maj Kovačević, Josip Mikulić, Tihomir Vranješ i Marko Prskalo. U matični klub se vratio Josip Naletilić koji je potpisao ugovor do kraja sezone. 

"Uprava je još uvijek okupirana rješavanjem dugova koji su nastali u minulim godinama. Naš cilj je izmiriti sve obaveze nastale u vrijeme dok smo igrali u ABA ligi. Upravo zbog želje da vratimo sve dugove u novu sezonu ćemo ući sa skromnijim budžetom i podmlađenim timom sastavljenim uglavnom od naših dojučerašnjih juniora koji su nas uvjerili da imaju potencijala", rekao je predsjednik Ante Suton. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Novom šefu seniorskog tima Romeu Bilinovcu u budućnosti će asistirati Mate Brekalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi