Široki slavio i u Sarajevu, Igokea lako do pobjede u Mostaru

Liga 6

Široki slavio i u Sarajevu, Igokea lako do pobjede u Mostaru

E. Škorić

Košarkaši Igokee uvjerljivo su slavili u Mostaru protiv Zrinjskog u četvrtom kolu Lige 6.

Igokea je sa 86:64 nadigrala domaću ekipu, te stigla do treće pobjede. Igosi su dobar posao odradili već nakon prvih 10 minuta, kada su vodili 29:13.

Na poluvremenu je već bilo 52:25 u korist gostiju iz Laktaša i do kraja susreta Zrinjski se nije uspio ni približiti rezultatski, a kamoli vratiti.

Heslip je sa 17 poena predvodio Igokeu, dok su milošević i Jones ubacili po 11 poena, a Čakaravić je imao double-double učinak sa 10 poena i 10 skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Široki je i dalje neporažen, pošto je u Sarajevu sa 74:67 savladao Sparse, kojima je ovo drugi poraz. Širokobriježane je do pobjede vodio Novačić sa 23 poena, Katić je ubacio 18, a Mimica 17 poena.

Nikolić je u domaćem sastavu ubacio 18 poena, Opačak 13.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.