Široki slavio u Sarajevu

Sparsi poraženi

Široki slavio u Sarajevu

M. Šljivak

Košarkaši Širokog savladali su u petom kolu Lige 4 košarkaškog prvenstva BiH kao gosti ekipu Sparsa rezultatom 76:67.

Dobro su Širokobriježani ušli u ovaj meč. Poveli su s 9:2, a mirnom igrom su do kraja prve dionice održavali stečenu prednost. Nakon prve četvrtine, favorizovani gosti iz Širokog su imali sedam poena prednosti, 23:16. 

Uspjeli su Sparsi da uzvrate dobrom igrom u drugoj četvrtini. Tim Marka Trbića je dobio ovaj dio igre 21:15, te se na odmor otišlo s poenom prednosti u korist Širokog, 37:36.

Sparsi su u jednom trenutku uspjeli i da povedu. Ipak, Široki je do kraja treće dionice povećao prednost na šest razlike (54:48), a u posljednjoj dionici su bez većih problema sačuvali vodstvo, te su došli do sigurne pobjede.

Jonathon Jones je predvodio Široki u ovom susretu sa 18 poena i osam skokova, Bošnjak je dodao 13, dok je kod Sparsa najefikasniji bio Đurasović sa 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.